Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe is er voor gezorgd dat de gegevens veilig worden opgeslagen?

VACO heeft het technisch beheer uitbesteed aan Iselect te Tilburg. Iselect is in staat een goede en veilige applicatie als dienst ter beschikking te stellen.

Om hieraan invulling te geven wordt gebruik gemaakt van onderstaande middelen:

  • Dedicated webserver(s), passend bij een goede systeemperformance
  • HTTPS verbinding (SSL op basis van 128 bit encryptie)
  • Een professionele data storage oplossing met passende back-up faciliteiten
  • Separate omgevingen voor productietest/acceptatie en productie
  • Een dubbele firewall

Iselect heeft daarnaast in ieder geval de volgende maatregelen genomen:

  • Encryptie ( versleuteling) van digitale bestanden met persoonsgegevens
  • Beveiliging van netwerkverbindingen via Secure Socket Layer (SLL) technologie

Niet alleen VACO maar ook Iselect zal zich inspannen voldoende technische en organisatorische maatregelen te nemen ( en te blijven nemen) met betrekking tot de te verrichten verwerkingen van persoonsgegevens, tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking (zoals onbevoegde kennisname, wijziging of verstrekking van persoonsgegevens). Tussen VACO en Iselect is om die reden een zogeheten (sub) bewerkers overeenkomst gesloten waarin volgens het vereiste uit de Wbp de rechten en plichten over en weer zijn vastgelegd.

Kan ik zelf een verzekering afsluiten of moet dat via de werkgever?

Een verzekering kun je zelf afsluiten via het onderdeel ‘Mijn voordeel’. Daar kun je van de verschillende verzekeringen de premie berekenen en vervolgens online afsluiten. Dit hoef je niet te overleggen met je werkgever. Het zijn immers privé verzekeringen.

Wat doet Vereniging VACO?

Vereniging VACO is de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche. Zij behartigt de belangen van honderden banden- en wielenbedrijven in Nederland en staat in voor hun vakmanschap, kwaliteit en service. Thuisbasis van Vereniging VACO is het Kenniscentrum Leiden. Lees meer over VACO.

VACO Keurmerk
Alle aangesloten bandenservicebedrijven beschikken over het VACO Keurmerk. Dit kwaliteitskeurmerk verzekert dat u bij deze bedrijven vakkundig geadviseerd worden over de aanschaf van bijvoorbeeld nieuwe banden en wielen, bandenspanning, profieldiepte, maar ook winterbanden. Voor allerhande specialistische werkzaamheden, zoals balanceren en uitlijnen, bent u hier ook aan het goede adres.