Home > Mijn veiligheid

Mijn veiligheid

Veilig en gezond werken is van belang voor iedereen. Zowel voor werkgevers als voor werknemers. Gezond oud worden willen wij immers allemaal. Toch heb je ook in de banden- en wielenbranche met verschillende arborisico’s te maken. Hierbij kan je denken aan het klappen van een band tijdens het oppompen, schadelijk geluid bij het zetten van een personenwagenband of het monteren van een wiel aan een voertuig. Daarnaast is sprake van fysieke (lichamelijke) belasting en zijn er risico’s verbonden aan het rijden met heftrucks en het pechservice verlenen langs de auto(snel)weg. Hieronder vind je meer informatie die jou kan helpen bij het veilig werken.

  

Instructiefilmps

Instructiefilmpjes

Bekijk hier korte instructiefilmpjes over lichamelijke belasting en hoe je dit kunt beperken.

E-learning Veilig en gezond werken

Online trainingen

Volg hier korte online trainingen over veilig en gezond werken in de banden- en wielenbranche.

Arbocatalogus voor de banden- en wielenbranche

Arbocatalogus voor de banden- en wielenbranche

In de arbocatalogus voor de banden- en wielenbranche staan oplossingen en maatregelen om arborisico’s weg te nemen of te verminderen.

Arbo-brochures

Arbo-brochures

Bekijk hier de 'praktijkrichtlijnen voor het monteren en oppompen van banden' of de 'brochure veilig en gezond werken' en doe de test!

Instructie anderstaligen

Instructie anderstaligen

De instructie van anderstaligen vraagt extra aandacht. VACO ondersteunt daarbij met een meertalig aanbod van trainingen en films.