Home > Arbocatalogus

Arbocatalogus

Aan deze pagina’s wordt momenteel gewerkt. Excuus voor mogelijke onvolledigheden en ongemak.

Welkom op de site van de arbocatalogus voor de banden- en wielenbranche. In deze arbocatalogus vindt u oplossingen en maatregelen om in onze branche veilig en gezond te werken. En arborisico’s weg te nemen of te minimaliseren.

De arbocatalogus is gemaakt voor werkgevers en werknemers in de banden- en wielenbranche. En vanzelfsprekend voor werknemers die in de bedrijven belast zijn met arbozorg. Dit zijn de preventiemedewerkers of de arbocoördinatoren.

Ga per arborisico aan de slag met de oplossingen en hulpmiddelen om de risico’s op de werkvloer te beperken. Blijf met elkaar in gesprek over veilig en gezond werken, bijvoorbeeld door samen de instructiefilms te bekijken. En blijf samen leren, bijvoorbeeld met de e-learnings. Deze zijn ook beschikbaar voor leidinggevenden en anderstaligen.

  

Monteren en oppompen van banden

Monteren en oppompen van banden

Hoe monteer en pomp je een band veilig op? 

Praktijkrichtlijnen

Praktijkrichtlijnen

Bekijk hier de 'praktijkrichtlijnen voor het monteren en oppompen van banden' of de 'brochure veilig en gezond werken' en doe de test!

PBM’s

PBM’s

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zijn belangrijk voor veilig en gezond werken. Lees meer over PBM's.

Brochures en hulpmiddelen

Brochures en hulpmiddelen

Wilt u de Praktijkrichtlijn op papier? Of heeft u andere hulpmiddelen nodig, zoals borden of stickers? Alle brochures en deze hulpmiddelen zijn te bestellen via de VACO-webshop.

Online trainingen Gezond en veilig werken

Online trainingen Gezond en veilig werken

In de banden- en wielenbranche is veel aandacht voor veilig en gezond werken. Maar het kan altijd beter. Om de kennis en bewustwording te verbeteren, hebben sociale partners (VACO en de vakbonden CNV, FNV en De Unie) een serie instructiefilmpjes en e-learnings ontwikkeld.

Over de Arbocatalogus

Over de Arbocatalogus

De arbocatalogus voor de banden- en wielenbranche is gemaakt door Vereniging VACO in samenwerking met FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.