Home > Nieuws > BASISVAARDIGHEID NEDERLANDSE TAAL IS NOODZAAK

BASISVAARDIGHEID NEDERLANDSE TAAL IS NOODZAAK

Een website opzoeken of mailtje beantwoorden? Bij 1 op de 10 Nederlanders breekt het zweet uit als ze dat moeten doen: ze hebben moeite met lezen en schrijven. En als er zoveel mensen zijn voor wie dit een probleem is, werkt er vast ook iemand met laaggeletterdheid in úw bedrijf. Maar hoe herken je dat? Bekijk hier 5 tips voor ondernemers.

Voordelen
Investeren in basisvaardigheden op de werkvloer (zoals taal, rekenen en/ of digitale vaardigheden) heeft verschillende voordelen, niet alleen voor de werknemer zelf, maar ook voor de werkgever. Zo worden er minder fouten gemaakt op de werkvloer en werkstress én ziekteverzuim gaan omlaag. Ook krijgen werknemers doorgaans meer zelfvertrouwen en ze kunnen zelfstandiger werken. Veel werkgevers die geïnvesteerd hebben in een taalcursus op de werkvloer merken dat medewerkers efficiënter en effectiever communiceren en zich meer betrokken voelen bij de organisatie.

Subsidie Tel mee met Taal 2019
Werkgevers kunnen via Telmeemettaal subsidie aanvragen voor scholing van werknemers die tot een betere taalvaardigheid, rekenvaardigheid en/of betere digitale vaardigheden leidt.

De subsidie kan gebruikt worden voor werknemers met Nederlands als eerste taal (NT1-ers) of als tweede taal (NT2-ers). Je kunt de subsidie gebruiken voor een of meerdere opleidingstrajecten of cursussen. Ook als je al eerder subsidie hebt ontvangen van Tel mee met Taal kan je deze ronde opnieuw subsidie aanvragen. Aanvragen kan van 1 juni 2019 tot en met 30 september 2019.

Meer informatie
Kijk op www.telmeemettaal.nl/subsidie/werkgevers voor meer informatie over de subsidie.

Leiden, 20 juni 2019