Home > Nieuws > Boekje 'Code Gezond en Veilig Magazijn'

Boekje 'Code Gezond en Veilig Magazijn'

Per jaar gebeuren in Nederland minstens 150 ernstige ongevallen in het magazijn. Daarnaast zorgt de fysieke belasting voor een hoog ziekteverzuim. Ook vergrijzing neemt toe; vitaliteitsaanpak en duurzame inzetbaarheid zijn daarom essentieel. Voor ondernemers blijkt het echter lastig om écht met de veiligheid in hun eigen magazijn aan de slag te gaan. Handvatten en goede voorbeelden zijn nauwelijks beschikbaar en niet elke aanpak is geschikt voor elk bedrijf.

Mensenwerk Code Gezond en Veilig Magazijn
EVO en BMWT hebben met stakeholders de Code Gezond en Veilig Magazijn opgestelt. Een Code die precies het inzicht, de handvatten en goede, praktische voorbeelden uit de praktijk biedt om van het magazijn een gezonde, veilige en efficiënte werkplek te maken.

Inhoud van het boekje
Het boek is opgebouwd uit drie onderdelen. Te beginnen met een aantal thema’s over het creëren van een gezond en veilig magazijn. Hierbij komen onder andere de veiligheidscultuur, heftruckgebruik- en ongevallen en het verkeersplan aan bod. Het tweede deel gaat over Mensenwerk en bestaat uit een overzicht van de tien risico-hotspots met de belangrijkste veiligheidsrisico’s met praktische oplossingen. Tot slot wordt het boek afgesloten met goede voorbeelden uit de praktijk.

Bestellen
Voor meer informatie of om het boekje te bestellen kan je terecht op www.cgvm.nl.

Leiden, 7 mei 2018