Home > Nieuws > CORONACRISIS: VERLENGEN BEVOEGDHEDEN EN CERTIFICATEN APK-KEURMEESTER, VCA, BHV EN VEILIG WERKEN LANGS DE WEG

CORONACRISIS: VERLENGEN BEVOEGDHEDEN EN CERTIFICATEN APK-KEURMEESTER, VCA, BHV EN VEILIG WERKEN LANGS DE WEG

Vanwege de coronacrisis zijn (her)examens en trainingen voorlopig uitgesteld. Verloopt in de tussentijd uw bevoegdheid of certificaat APK-keurmeester, VCA,  BHV of Veilig werken langs de weg? Dan komt u in aanmerking voor een tijdelijke verlenging. Hieronder de diverse afspraken voor u op een rijtje. 

Bevoegdheid APK-keurmeester
Als uw bevoegdheid APK-keurmeester verloopt en u kunt vanwege de corona-maatregelen geen examen doen, dan verlengt IBKI uw bevoegdheid eenmalig met 4 maanden. IBKI heeft vooralsnog alle examens geannuleerd tot en met 28 april 2020.

VCA diploma
VCA-diplomahouders van wie het diploma na 12 maart 2020 verloopt, of is verlopen, krijgen dispensatie voor een periode tot maximaal 3 maanden. Door  de huidige corona-maatregelen vinden er geen trainingen of examens plaats tot 1 juni, de dispensatie geldt daarom op dit moment tot 1 september 2020.

BHV
Aanbieders van BHV-trainingen voeren over het algemeen geen trainingen uit tot en met 1 juni 2020. Diverse aanbieders bieden momenteel wel de mogelijkheid om de theorie online te bestuderen. U kunt hiervoor contact opnemen met uw BHV-aanbieder. Heeft u zich via SVOB aangemeld voor een BHV-training? Dan neemt BHV.nl contact met u op om geplande trainingen in een later stadium te volgen. 

Veilig werken langs de weg
VACO is in overleg met Rijkswaterstaat en de ANWB. Wij informeren u zo spoedig mogelijk over de voortgang. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met SVOB: svob@kcleiden.nl of (071) 568 69 40.

Leiden, 9 april 2020