Home > Nieuws > Dag van de BHV: besef, waardering en support

Dag van de BHV: besef, waardering en support

Maandag 6 november 2017 vindt voor het zesde achtereenvolgende jaar de landelijke Dag van de BHV plaats. Het doel van deze dag is dat iedereen in een bedrijf weet wie de bedrijfshulpverlener is en voor wie hij of zij zich inzet.

BHV’ers kunnen het verschil maken, zo bevestigt ook Erik Akerboom, ambassadeur van Dag van de BHV: “Als korpschef van politie ben ik ervan doordrongen hoezeer BHV’ers het verschil maken voor mensen in nood. Waar en wanneer dan ook. Mijn collega’s constateren met de regelmaat van de klok dat de BHV’er van vitaal belang is. Zeker als het er tijdens die allesbepalende eerste minuten op aankomt.”

Een bhv’er moet levensreddende eerste hulp kunnen verlenen, een beginnende brand kunnen bestrijden en een ontruiming kunnen begeleiden. Het is belangrijk dat de BHV’er zo goed mogelijk voorbereid en geoefend is voor deze taken. Daarom moet de BHV’er minimaal om de twee jaar deelnemen aan een herhalingscursus. Zo blijven kennis en vaardigheden op up-to-date. Kijk voor meer informatie over BHV-training op mijnbandenbaan.nl.

Leiden, 31 oktober 2017