Home > Nieuws > HEEFT U EEN BBL-LEERLING IN DIENST? VRAAG DAN VOOR 1 MEI LEERLINGPREMIE AAN.

HEEFT U EEN BBL-LEERLING IN DIENST? VRAAG DAN VOOR 1 MEI LEERLINGPREMIE AAN.

Als u een BBL-leerling in dienst heeft, dan kunt u tot maximaal € 1.000,- euro Leerlingpremie aanvragen per leerling. Deze premie wordt beschikbaar gesteld door het Fonds Collectieve Belangen voor de banden- en wielenbranche (FCB). 

Voorwaarden

  • Om de premie aan te vragen moet uw bedrijf afdragen aan het Fonds Collectieve Belangen voor de banden- en de Wielenbranche. 
  • De leerling moet zijn opleiding minstens 3 maanden volgen en 3 maanden bij u in dienst zijn.
  • Het aanvragen moet u tussen 1 december en 1 mei van het lopende leerjaar doen met dit aanvraagformulier, vergezeld van een kopie van de praktijkovereenkomst (POK). De premie geldt voor alle BBL-opleidingen, dus niet alleen de auto-technische opleidingen. Na 1 mei worden geen aanvragen meer in behandeling genomen.

Wel leerbedrijf, geen leerling in dienst?
Veel VACO-leden zijn leerbedrijf, maar hebben nu geen leerlingen in dienst. Op jack.innovam.nl kunt u uw status als leerbedrijf terugvinden. 

(Nog) geen leerbedrijf?
Bedenk dan welk type leerling kan bijdragen aan uw bedrijfsvoering. Bandenspecialisten die ook onderhoud doen, kunnen bijvoorbeeld een BBL-leerling Autotechniek aannemen. Om uw bedrijf te laten erkennen als leerbedrijf, kunt u terecht bij de SBB.

Vragen
Kijk voor meer informatie over de Leerlingpremie op mijnbandenbaan.nl of neem contact op met SVOB of (071) 568 69 40. 

Leiden, 27 januari 2020