Home > Nieuws > Kosteloos advies op maat voor veilig en gezond werken in de banden- en wielenbranche

Kosteloos advies op maat voor veilig en gezond werken in de banden- en wielenbranche

Op 25 maart 2021 hebben sociale partners (VACO en de vakbonden CNV, FNV en De Unie) e-learnings en instructiefilmpjes over veilig en gezond werken in de banden- en wielenbranche geïntroduceerd.

In aanvulling hierop kunnen bedrijven zich nu kosteloos aanmelden voor een adviesbezoek op maat door STEP, adviesbureau voor het beperken van lichamelijke belasting. Tijdens het bezoek koppelt STEP het geleerde uit de e-learnings en instructiefilms aan de praktijk op de werkvloer. Daarbij houdt STEP rekening met de corona-regels. 

Hoe ziet een adviesbezoek eruit? 

 • Voorbereidend gesprek STEP adviseur - vestigingsmanager.
 • Individuele beoordeling van werkplek medewerker en beoordeling veilig lichaamsgebruik medewerker (terwijl die gewoon aan het werk is).
 • Toolbox-meeting over de inhoud van de e-learning(s) en instructiefilms (gezamenlijke sessie);
  • Korte voorlichting over oorzaak, ontstaan en voorkomen van lichamelijke belasting.
  • Oefeningen hoe goed met je lichaam om te gaan.
 • Individuele beoordeling van werkplek medewerker en beoordeling veilig lichaamsgebruik medewerker (terwijl die gewoon aan het werk is).
 • Tot slot maakt de adviseur van STEP van elk bedrijfsbezoek een evaluatieverslag. Dit verslag is ter vertrouwelijke kennisname beschikbaar voor zowel het bezochte bedrijf als VACO.
   

Aan dit bezoek en advisering door STEP zijn (onder voorwaarden) geen kosten verbonden voor bedrijven die bijdragen aan het Fonds Collectieve Belangen Banden- en Wielenbranche (FCB).

Aangezien de e-learning over het veilig monteren en oppompen van bedrijfswagenbanden nog niet gereed is worden verzoeken die op deze e-learning betrekking hebben opgeschoven naar najaar 2021.

Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Arie Verhoef, senior beleidsmedewerker kwaliteit, arbo & milieu: info@vaco.nl of (071) 568 69 70.

Meer informatie en aanmelden
instructiefilmpjes over lichamelijke belasting en hoe te beperken 
- e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden
e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van landbouwbanden

Leiden, 3 mei 2021