Home > Nieuws > Nieuw: e-learning gezond en veilig werken met bedrijfswagenbanden

Nieuw: e-learning gezond en veilig werken met bedrijfswagenbanden

Veilig en gezond werken kost (bijna) niks extra, maar levert wel heel veel op. Denk aan een veel kleinere kans op een bedrijfsongeval en een veel grotere kans om later gezond van een welverdiend pensioen te genieten. Biedt u bandenservice voor vrachtwagens, aanhangers en trailers aan? Breng dan de nieuwe e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van bedrijfswagenbanden onder de aandacht van uw medewerkers! In minder dan een half uur worden de belangrijkste aandachtspunten behandeld, op een praktische en toegankelijke manier.

In de banden- en wielenbranche is veel aandacht voor veilig en gezond werken. Maar het kan altijd beter. Om de kennis en bewustwording bij medewerkers te verbeteren, hebben sociale partners (VACO en de vakbonden CNV, FNV en De Unie) een serie instructiefilmpjes en e-learnings ontwikkeld. De serie is nu afgerond met een e-learning over gezond en veilig werken met bedrijfswagenbanden. Aan bod komt onder meer het veilig oppompen, in een bandenkooi of op locatie. Deelnemers krijgen bijvoorbeeld ook tips hoe ze hun lichaam zo min mogelijk belasten bij het monteren van een band onder een vrachtwagen of trailer.

Complete serie gratis instructiefilmpjes en e-learnings
Eerder dit jaar introduceerden sociale partners: 

  • instructiefilmpjes over lichamelijke belasting en hoe te beperken;
  • e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van personen- en bestelwagenbanden;
  • e-learning over gezond en veilig monteren en oppompen van landbouwbanden.

De instructiefilmpjes en e-learnings zijn bedoeld voor alle bestaande en nieuwe medewerkers (inclusief BBL’ers) en zijn gratis te volgen.

Praat erover!
De online trainingen zijn voor werkgevers en preventiemedewerkers een belangrijk hulpmiddel om de risico’s van het oppompen van banden en de lichamelijke belasting bespreekbaar te maken. Door hierover met elkaar te praten, wordt zowel de bewustwording als de kennis van de medewerkers verbeterd. En wordt het werken in de banden- en wielenbranche (nog) veiliger.

Leiden, 23 september 2021