Home > Nieuws > PERSONEEL INHUREN? PAS OP VOOR MALAFIDE BEMIDDELAARS!

PERSONEEL INHUREN? PAS OP VOOR MALAFIDE BEMIDDELAARS!

Veel bedrijven in de banden- en wielenbranche zijn op zoek naar nieuwe medewerkers voor een vast of tijdelijk dienstverband. Met name aan de vooravond van de Bandenwisselweken zoeken bandenservicebedrijven naar extra medewerkers voor in de werkplaats. Helaas zijn er malafide uitzendbureaus en banensites die proberen om daar een slaatje uit te slaan. Controleer altijd goed of u met een betrouwbaar bedrijf in zee gaat! Wees op uw hoede als u wordt benaderd door een uitzend- of bemiddelingsbureau of een banensite die u niet kent. Werk bij voorkeur met bureaus en websites waar u of collega-ondernemers al goede ervaringen mee hebben.

Jobmotive.nl
VACO-leden kunnen kosteloos en onbeperkt gebruikmaken van de vacaturesite jobmotive.nl. Deze website richt zich op vacatures in de automotivebranche en heeft een aparte rubriek voor banen in de banden- en wielenbranche. De procedure is eenvoudig: u maakt een account aan en vervolgens kunt u gratis uw vacatures plaatsen. Om u hierbij te helpen, hebben we een korte handleiding gemaakt.

Checklist
De Inspectie SZW heeft een checklist ontwikkeld die u helpt om een bonafide uitzendbureau te selecteren. Ook kunt u checken of het bedrijf over een SNA keurmerk beschikt. Heeft u contact gehad met een uitzendbureau dat (vermoedelijk) malafide is? Meld dat dan bij de Inspectie SZW. 

Leiden, 28 augustus 2019