Home > Veilig werken met de heftruck

Veilig werken met de heftruck

In de banden en wielenbranche wordt veel met interne transportmiddelen gewerkt. Voor medewerkers is een vorkheftruck vaak onmisbaar. Het spreekt voor zich dat veiligheid hierbij van groot belang is. Voor de bestuurder maar ook voor de collega’s er om heen. Er ontstaan nog steeds veel ongelukken op de werkvloer doordat de bestuurder de situatie niet volledig overziet.

Een werkgever is in het kader van de Arbo-wet verplicht werknemers grondig te (laten) instrueren met betrekking tot heftruck en veiligheid. Hiermee voldoen zij ook aan de eisen van verzekeraars.

Voor wie?
De cursus is bestemd voor alle medewerkers die (incidenteel) met de vorkheftruck werken. De minimale leeftijd voor deelname is 16 jaar. 

Opleiders
Er zijn veel opleidingsinstanties waar u voor deze cursussen terecht kunt. Bij uw keuze kunt u letten op de uitvoering (zelfstudie, digitaal of klassikaal), locatie en prijsstelling. Op onze lijst van VACO-erkende opleidingen staan o.a. EVOfenedex en V-kam education.

Subsidie
Bedrijven die afdragen aan het Fonds Collectieve Belangen, kunnen tot uiterlijk zes maanden na afloop van de training, subsidie bij ons indienen.

Meer informatie
Twijfelt u over een opleidingsinstantie of heeft u een andere cursus in gedachte, neem dan vooraf contact met ons op via svob@kcleiden.nl of tel. (071) 568 69 40.