Home > Training veilig werken langs de weg

Training veilig werken langs de weg

Bij het verlenen van pechservice langs de weg staat de veiligheid van jezelf, de chauffeur die je helpt en de overige weggebruikers voorop. Om pechservice langs het hoofdwegen te mogen verlenen, is een certificaat verplicht. Voordat je pechservice mag verlenen, moet je dus eerst de training 'Veilig werken langs de weg' volgen. Een certificaat is 5 jaar geldig, daarna is een herhaling verplicht. 

Voor wie?
Voor iedereen die pechservice verleent langs het hoofdwegennnet.

Opleiders
Er worden veel trainingen met deze naam aangeboden, ook voor andere branches. Let er op dat de training wordt afgesloten met een examen onder toezicht van de Stichting Examenkamer. Alleen dan voldoet de training aan de eisen van Rijkswaterstaat. 
Zie hier de geplande trainingen van SVOB.

Vooropleiding
Een vooropleiding is niet nodig. Vanwege de samenwerking met andere hulpverleners vereist Rijkswaterstaat dat je de Nederlandse taal goed beheerst.

Subsidie
Bedrijven die afdragen aan het Fonds Collectieve Belangen, kunnen tot uiterlijk zes maanden na afloop van de training, subsidie bij ons indienen.

Meer informatie
Twijfelt u over een opleidingsinstantie, neem dan vooraf contact met ons op via svob@kcleiden.nl of tel. (071) 568 69 40.